Anti-Pollution Broad Spectrum SPF 30

Vrij van synthetische kleuren

Vrij van kunstmatige geuren

Parabenenvrij

Ftalaatvrij

Vrij van palmolie

Alcoholvrij

Diervriendelijk

Vegan

Hoe het werkt

De intelligente formule van Medik8 biedt uitzonderlijke bescherming tegen de zon in een lichtgewicht crème die geen residu op de huid achterlaat. 100% nano-vrije fysieke UV-filters, zinkoxide en titaniumdioxide, werken in synergie met de huid om te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het Moringa-extract biedt superieure bescherming tegen vervuiling om de schade veroorzaakt door milieuverontreinigende stoffen te beperken. Aminozuurthiotaine versterkt de antioxiderende kracht en minimaliseert de schade door vrije radicalen die kan bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Physical Sunscreen bevat anti-glycatie (of anti-A.G.E.) Technologie. Glycatie is een natuurlijk verouderingsproces dat optreedt wanneer overtollige suikers in ons lichaam zich binden aan eiwitten zoals collageen en elastine. Als gevolg hiervan kunnen de geglyceerde eiwitvezels niet langer worden vernieuwd, wat leidt tot fijne lijntjes en rimpels. Physical Sunscreen gebruikt carnosine om de glycosereactie te remmen en de huid beschermd te houden. Carnosine kan de huid ook beschermen tegen infraroodstralen, waarvan bekend is dat ze een rol spelen bij de afbraak van collageen. De huid wordt verzorgd en beschermd.

Hoofd Ingrediënten

Zinc Oxide & Titanium Dioxide 

Minerale fysieke UV-filters die een breed spectrum bescherming bieden tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

 

Moringa Extract 

Moringa extract beschermt tegen milieuvervuiling, sigaretten rook en draagt bij aan de zuivering van de huid.

Carnosine 

Een beschermende peptide die van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Carnosine blokkeert huidschadelijke suikers van binding aan collageen in de huid, waardoor vorming van rimpels wordt voorkomen. Tevens beschermt het de huid tegen infraroodschade.

Thiotaine 

Een aminozuur dat van nature in de huid voorkomt, thiotaine ondersteunt de antioxidantbescherming om tekenen van vroegtijdige veroudering te minimaliseren.